Prirodni lijekovi za herpes. Liječite ga prije nego što postane akutna infekcija.

4 minuta čitanja
0
0
757
Prirodni lijekovi za herpes

Prirodni lijekovi za herpes.

Gotovo svako je nekad u životu bio izložen virusu herpesa, ali ne razvije se kod svih u akutnu infekciju. Ako spadate među one koji sa svakim padom imuniteta osećaju bujanje herpesa, razmislite o alternativnim načinima lečenja, umesto da zavisite od raznih krema i masti.

Najčešće će se javiti pod uticajem stresa, bolesti, opekotina od sunca ili umora. I premda se ne može izlečiti, osobe koje muči ovaj virus obično se snabdevaju antibakterijskim mastima koje pomažu da se ubrza proces izlečenja i smenje simptomi.

Prirodni lekovi za herpes simpleks su:

Ehinaceja

Brojna istraživanja dokazala su da je echinacea imunostimulans koji povećava nivo faktora koji smanjuju upalne procese, kao što su interleukini i interferoni, pospešuje zaceljenje tkiva i sprečava nastajanje većih ožiljaka. Klinički je dokazano da deluje antivirusno protiv herpes simpleksa.

Ulje čajnog drveta

Ulje čajnog drveta, pokazalo je antimikrobno dejstvo protiv virusa herpes simpleks. Istraživanja pokazuju da smanjuje vreme trajanja sa 12 na devet dana.

Propolis

Propolis sadrži antibakterijska, antivirusna i antigljivična svojstva. Veruje se da ima protivupalno i anestetičko dejstvo, ali je i stimulator imuniteta.

Cink i vitamin C

Klinička istraživanja pokazuju da dopuna cinka i vitamina C, uzeta oralno, može smanjiti simptome herpesa. Vitamin C povećava nivo glutationa, proteina koji služi izgradnji aminokiseline koja snažno deluje protiv virusa. Spoljna primena rastvora cink sulfata takođe se pokazala efikasnom i za ublažavanje simptoma i za sprečavanje ponovnog pojavljivanja herpesa.

L-Lizin

L-Lizin luči aminokiselinu arginin koja podstiče rast virusa. L-Lizin je esencijalna aminokiselina koju ljudsko telo ne proizvodi samostalno. Lizin se može uzeti kao izolovani dodatak ishrani, ali je najbolji onaj koji je asimiliran u hrani. Takođe može pomoći da se smanji broj ponavljanja infekcije i skrati trajanje.

Uzimajući lizin kao dodatak (1-3 grama dnevno) ili uzimajući više različitih vrsta lizina u ishrani (iz namirnica kao što su meso: piletina, ćuretina, riba, pogotovo sardine, jaja, jogurt i sveže mahunarke) možete ubrzati vreme oporavka. A takođe je potrebno u ishrani smanjiti namirnice koje su bogate argininom (kao što su kafa, čokolada, orašasti plodovi i semenke; orasi, bademi, lešnici, kikiriki, rogači, luk, beli luk i citrusno voće).

(Telegraf.rs)

Učitaj još Povezanih članaka
Dodaj još dzevadic
Dodaj još u Ostale korisne objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)