Toksini u organizmu i kako ih eliminisati.

10 minuta čitanja
0
0
595
Zeolit

Toksini u organizmu?

Mnogi će reći da u organizmu nema toksina i da je to ideja koja se pojavila u posljednje vrijeme.

Istina je na žalost razočaravajuća.

Toksini su prisutni u organizmima upravo zbog činjenice što se oni nalaze u okolini i što ih ne možemo izbjeći.

Greenpeace je nedavno proučavao uzorke krvi iz pupčane vrpce beba rođenih u SAD-u. Istraživanja su pokazala, da je preko pupčane vrpce, od majki  bebama, bilo prenijeto oko 287 vrsta toksičnih tvari, uključujući i živu.

       Otkud toksini u našem organizmu?

Toksini se nalaze u vazduhu, vodi, hrani, a mnogo ih ima i u kozmetici i preparatima za ličnu higijenu i njegu tijela.

U posljednje vrijeme sve više toksina se namjerno izbacuje iz aviona u atmosferu. Ono što se izbaci u atmosferu jednog dana mora pasti na zemlju. Kada taj otrov padne na zemlju on se integriše u biljke koje gajimo ili one biljke koje jede naša stoka. Jasno vam je da smo u tom lancu mi slijedeća karika jer ćemo te toksine pojesti zajedno sa hranom koju smo sami proizveli i za koju mislimo da je čista i sigurna.

Dokazano je da se u nekim vakcinama nalazila živa. Primajući te vakcine toksin je direktno ubrizgan u naš organizam.

       Dali se toksini mogu izbaciti iz organizma?

Neke otrovne supstance organizam sam izbacuje napolje ali kada neki teški metal (živa) prodre u naše tijelo on tu i ostaje. Organizam nije sposoban da sam izbaci teški metal.

Da bismo izbacili teške metale moramo koristiti lijekove. Ti lijekovi su u stvari agensi koji za sebe vežu teške metale pa ih onda povuku napolje u momentu kada organizam njih izbacuje. Nazivaju “kelati”.

Proizvedeno je nekoliko sitetičkih kelata koji su sposobni odstraniti teške metale iz organizma.

Mi ćemo se pozabaviti prirodnim preparatima koji mogu poslužiti kao kelati.

Najpoznatija prirodna supstanca za uklanjanje toksina iz organizma, Zeolit.

Kao i o drugim prirodnim preparatima oko upotrebe zeolita se vodi polemika.

Dok jedni tvrde da je to čudotvorni čistač organizma, drugi opet tvrde da on  nema nikakvog učinka kao detoksikator.

 

       Rezultati istraživanja

Znanstvenici iz Instituta “Ruđer Bošković” u Zagrebu su u svom radu napisali da su rakom pogođeni psi i miševi nakon što im je dan zeolit osjetili poboljšanje, klinički ispitani lijek na bazi zeolita još ne postoji.

Američki znanstvenici iz Lifelink Pharmaceuticalsa u Ohiou su 2005. godine 14 mjeseci pratili stanje 65 ljudi s uznapredovalim stadijem raka. Svi su primali visoke doze zeolita, a na koncu studije 51 osoba je bila izliječena, dok ih je još šest bilo živo, ali su se i dalje borile s rakom. Međutim, studija nije nikad objavljena niti se pratilo daljnje stanje oboljelih.

Korišten je i u Černobilu za vrijeme nuklearne katastrofe kako bi spriječio kontaminaciju vode od radioaktivnih zagađenja.

Njegova sposobnost uklanjanja toksina posebno se povoljno odražava na poboljšanje rada živčanog sistema, čak i kod oboljelih od Alzheimerove bolesti, autizma  i demencije.

Poboljšava imunitet pa samim time, opšte zdravlje, smanjuje umor, suzbija rast tumora i doprinosi boljem podnošenju hemoterapije i terapije zračenjem, reguliše nivo šećera i masnoće u krvi, sprečava razvoj arterioskleroze, reguliše povišen krvni pritisak, pomaže prilikom mučnine, smanjuje nadutost kod zapaljenja i ciroze jetre, otklanja gastritis, smanjuje bol, ukočenost i poboljšava pokretljivost zglobova, povoljno utiče na zdravlje kože, a može se koristiti i kao maska za lice
Na osnovu kliničkih istraživanja provedenih širom svijeta, utvrđeno je da zeolit značajno olakšava nuspojave hemoterapije i zračenja – povraćanje, mučninu, gubitak apetita i težine, pa omogućava brži oporavak.

Važne napomene.

Pažnja!  Nemojte piti zeolit sumnjivog porijekla, onaj namijenjen za životinjsku upotrebu, čišćenje vode ili za poljoprivredu jer bi moglo doći do trovanja. Imajte na umu da tokom korištenja zeolita trebate piti više vode nego obično jer potiče dehidraciju. Ako pijete neke lijekove, zeolit može utjecati na njihovu apsorpciju, pa se u tom slučaju konsultujte sa doktorom
Napominjemo da zeolit u sirovom stanju nema željena svojstva i njegova upotreba je besmislena. Da bi pravilno djelovao, zeolit mora da prođe kroz tehnološki postupak mehaničke aktivacije. Čestice zeolita moraju biti usitnjene do nivoa mikrona kako bi, djelovanjem mikropora, njegove adsorpcione sposobnosti bile optimizovane. Najefikasniji i najčistiji je kristalni klinoptilolit, koji je i najpodobniji za ljudsku upotrebu. Pored prirodnog postoji i sintetički zeolit koji ima industrijsku primenu.
Dali se toksini mogu ukloniti Zeolitom
Zeolit u prahu

Hlorofil je, isto tako, sposoban vezati za sebe toksine i izbaciti ih iz organizma.

U pitanju su zeleni pigmenti koji se nalaze u  biljkama i algama. Inače, hlorofil je poznat kao mjesto u kojem se odvija proces fotosinteze a koji je jedan od osnovnih procesa za održavanje života na zemlji.

Sposobnost hlorofila da veže i uklanja teške metale poput žive čini ga moćnim i sigurnim sredstvom za čišćenje organizma.

Zelena glina.

Kupka zelenom glinom je vrlo jednostavna metoda čišćenja tijela od toksina i teških metala.
U kadu napunjenu toplom vodom, dodajte dvije do tri šoljice zelene gline. Provedite u kadi 20-ak minuta,voda treba da bude što toplija.
Kroz pore glina prodire u organizam i izvlači toksine i teške metale.
Učitaj još Povezanih članaka
Dodaj još dzevadic
Dodaj još u Ostale korisne objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)