Trikovi pomoću kojih ćete izbaciti vodu iz uha.

4 minuta čitanja
0
0
851

Pošto je sezona kupanja u rijekama,jezerima,bazenima, itd, već počela, i pošto poswtoji realna mogućnost da vam voda uđe u uho. Osim što je to neugodno, postoji i opasnost od infekcije uha.

Upravo zbog toga vam predstavljamo nekoliko trikova kako da je se oslobodite.

S ovim trikovima riješit ćete se vode iz ušiju vrlo brzo.

Ali, ako to ne uspije, a počnete osjećati bol u uhu, svakako posjetite liječnika.

1. Napravite kapi od alkohola i octa
Ova mješavina oslobodit će prolaz vodi iz ušiju i uz to će spriječiti infekciju. Postupak je jednostavan. U bočicu stavite pola alkohola i pola bijelog octa i kapaljkom stavite nekoliko kapi u uho. Ocijedite to iz uha nagibanjem glave. Kiselina će razbiti cerumen u uhu i napraviti prolaz, a alkohol će pomoći isparavanju vode. Ovo ne prakticirajte imate li oštećeni bubnjić.

 1. Kreirajte vakum u uhu
  Položite uho iz kojeg voda ne izlazi na dlan, a potom dlan pritišćite unutra – van. Tako ćete napraviti blagi vakum za izvlačenje vode iz uha. Vakum se može napraviti i prstom. Okrenite uho prema dolje, u njega gurnite prst i brzo ga povucite van. Ponavljajte dok voda ne izađe. Prst mora biti čist. Pokušajte i masirati uho u smjeru kazaljke na satu.

3. Osušite ga toplim zrakom
Ako vam je pri ruci, upotrijebite fen za sušenje kose. Namjestite ga na najslabije i stavite na udaljenost 30 centimetara od uha. Topli zrak potaknuti će isparavanje vode iz uha.

 1. Skačite na jednoj nozi
  Nagnite glavu na stranu gdje je uho puno vode, stanite na jednu nogu i skačite. U isto vrijeme povlačite ušnu resicu jer to može malo raširiti ušni kanal. Ne želite li skakutati, pokušajte nagnuti glavu i povlačiti resicu.

5. Legnite i računajte na gravitaciju
Legnite potrbuške s uhom u kojem je voda prema dolje i ostanite tako nekoliko minuta. Gravitacija bi mogla učiniti svoje tj. voda će iscuriti iz uha jer će pronaći rupicu kojom će izaći.

 1. Žvačite ili glumite da žvačete
  Kosti čeljusti nalaze se blizu uha i pomaže raditi pokrete kao žvakanje hrane. Pojedite nešto, stavite žvakaću gumu u usta ili jednostavno improvizirajte. U isto vrijeme nagnite glavu prema dolje s uhom koje nije zahvaćeno vodom pa je naglo okrenite na drugu stranu.

 2. Pokušajte zijevati
  I zijevanje pomaže kao i žvakanje jer se kosti oko uha gibaju. To može donijeti olakšanje tj. pomaknuti vodu i potaknuti je na izlazak.

(Wikihow.)

Učitaj još Povezanih članaka
Dodaj još dzevadic
Dodaj još u Ostale korisne objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)