Upala bešike i liječenje prirodnim lijekovima.

5 minuta čitanja
0
1
610
Upala bešike i liječenje prirodnim sredstvima

Upala bešike, simptomi.

Konstantna potreba za mokrenjem, iako ne uspijete da mokrite, osjećate bol i pritisak.
Čak i ako mokrite, osjećaj dok to radite je veoma bolan.
Međutim, neki prirodni antibiotici mogu efikasno pomoći kod riješavanja ovakvih problema.
Svaka peta žena dobija upalu bešike svake godine a infekciju uzrokuje bakterija Ešerihija koli.
Međutim, ukoliko želite da se otarasite mokraćne infekcije prirodnim putem, predstavljamo vam jedan od najdjelotvornijih prirodnih antibiotika koji uklanjaju ovu neprijatnu pojavu već poslije prvog tretmana.

       Sastojci:

  • 250 grama korijena peršuna
  • 250 grama limunove kore
  • 250 grama meda
  • 2 dl maslinovog ulja

       Priprema:

Isjeckajte korijen peršuna na sitne komade i stavite ga u blender zajedno sa limunovom korom, medom i maslinovim uljem. Pomiješajte sastojke. Smjesu držite u frižideru.

       Primjena:

Konzumirajte jednu kašiku dobijenog lijeka svakog jutra na prazan želudac.
Evo još par saveta kako da poboljšate zdravstveno stanje kako bešike tako i mokraćnih kanala.

       Za liječenje upala bešike pijte više tečnosti 

Iako ovo ne zvuči kao poseban i pravi lijek, konzumiranje puno tečnosti je jedna od najvažnijih stvari koje možete da uradite za vašu bešiku. I pored činjenice da ćete otkloniti bakterije iz vašeg tijela, voda će vam pomoći da mokrite kada imate potrebu da urinirate. Pijte 8 čaša vode dnevno, ili više, ako možete.

       Ne odlažite svoje fiziološke potrebe

Nemojte zadržavati mokraću ili odlagati odlazak u toalet. Zadržavanje mokraće pomaže da se bakterije brže razmnožavaju. Redovno mokrenje smanjuje broj bakterija i šanse za infekcije.

       Konzumirajte čaj od peršuna

Peršun posjeduje diuretička svojstva. Konzumiranje čaja ne samo da će vas osvježiti nego će takođe ubrzati proces liječenja. Pijte čaj od peršuna kako bi ublažili ili spriječili urinarne infekcije. Za pripremu ovog čaja potrebno je 2 kašičice suhog peršuna i 250 ml vode. Stavite peršun u vrelu vodu i pustite da stoji 10 minuta.

       Jedite krastavac

Ovo povrće je idealno za čišćenje bešike zbog velikog sadržaja vode. Krastavac će obezbijediti dovoljno tečnosti i pomoći da se oslobodite bakterija.

       Konzumirajte sok od brusnice

Sok od brusnice je odličan za spriječavanje i veoma dobar alat za liječenje infekcija mokraćnog sistema. Sve što treba da uradite jeste da pijete 2 čaše nezaslađenog soka od brusnice svakodnevno.
Konzumirajte čaj od bijelog luka za uništavanje bakterija
Očistite nekoliko čena bijelog luka,izgniječite ih i stavite u toplu vodu. Neka ostane potopljen 5 minuta pre nego što popijete tečnost. Ovaj čaj posjeduje antibakterijska svojstva.

       Soda bikarbona napitak protiv peckanja

Čim primijetite prve znake peckanja, stavite ¼ kašičice sode bikarbone u 125 ml vode. Pijte 2 čaše vode redovno pre nego što popijete predhodno pripremljenu smjesu.
Napomena: Izbjegavajte kofein i čokoladu. Ove namirnice pomažu bakterijama da se brže razmnožavaju i brže napadaju urinarni trakt.
Izvor: kucnilekar/uredio Kucni-ljekar.com
Učitaj još Povezanih članaka
Dodaj još dzevadic
Dodaj još u Urinarni trakt

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)