Dali ste znali da mačije predenje uklanja neke zdravstvene probleme. Ako niste, ovo je priča za vas.

4 minuta čitanja
0
0
1,689

Mačije predenje uklanja neke zdravstvene probleme, u neke sam se i sam uvjerio,

To je činjenica da predenje smanjuje stres, vjerovali ili ne kada mačka prede i meni se odmah spava.

Ovo vam govorim da bih vas unaprijed obavijestio da se u istinitost svih navedenih djelovanja nisam lično uvjerio ali da bi u njima i moglo biti istine,

Upravo zato što bi u njima moglo biti istine, a to se navodi i na portalu  lovesensa.rs ,prenosim vam ih u cjelosti pa prosudite sami.

Ja mislim da će presuditi lična ljubav ili mržnja prema mačkama, jer malo koja životinja je toliko podijelila ljude kao mačka.

Mačku jednostavno, ili mrzite, ili volite, pa tako i njihovo predenje.

Istraživanja pokazuju slijedeće dobrobiti predenja mačke na ljudski organizam:

Smanjuje stres
Vibracije koje se stvaraju tijekom mačkinog predenja djeluju sedativno na živčani sustav ljudi i tako nas umiruju. Na ovaj način smanjuju stres i napetost koje redovito osjećamo po povratku s posla.
Dijagnostika predenjem
U svijetu su liječnici postali sve svjesniji “moći” koju posjeduju mačke. Naime, nakon niza istraživanja liječnici su došli do zaključka da se predenje mačaka razlikuje u trenutku uživanja i u trenutku upozorenja čovjeka na određenu bolest. Također, postoji studija o vrsti predenja koja je drugačija ovisno o bolesti.
Snižava krvni tlak
Krvni tlak također je stvar koju predenje mačaka može regulirati. Ne kažemo da nju možete koristiti umjesto lijekova, ali sigurni smo da će dobro utjecati na vas.
Jača kosti
Prema riječima svjetskih ortopeda, frekvencija od 25 – 200 Hz, koju proizvodi mačka tijekom predenja, najbolja je za ojačavanje kostiju. Dakle, zaključak izvedite sami.
Smanjuje rizik od srčanog udara
Prema posljednjim istraživanjima kardiologa, vlasnici mačaka imaju 40 od manje rizika da dožive infarkt.
Uklanja otok i infekcije
Stručnjaci također tvrde da silina vibracija koju mačke proizvode utječe na ubrzavanje cirkulacije, što doprinosi bržem smanjenju otoka i eliminiranju infekcije iz organizma.
Pozitivno djeluje na ligamente i mišiće
Mnogi profesionalni sportaši primijetili su nevjerojatno pozitivno djelovanje svojih mezimaca u trenucima zamora mišića ili ozljeda ligamenata i tetiva. Vođeni tim zapažanjem, znanstvenici su potvrdili ovu pojavu i sada veliki broj sportskih fizioterapeuta preporuča sportašima da se što više maze sa svojim ljubimcima.

Lovesensa/Kucni-ljekar.com

 

Učitaj još Povezanih članaka
Dodaj još dzevadic
Dodaj još u Ostale korisne objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)