Eliksir koji će vam pomoći da pobijedite čitav niz bolesti.

4 minuta čitanja
0
1
1,382

Iako je recept za ovaj eliksir, prvobitno imao naziv “Napravite eliksir dugovječnosti pa doživite stotu, ja vam ga predstavljam zbog njegove ljekovitosti a ne kao eliksir dugovječnosti, jer od onoga što pijemo i jedemo uopšte ne zavisi koliko ćemo živjeti.

Mi samo možemo popraviti kvalitet života tako što ćemo nekim ljekovitim preparatima, ljekovitim biljkama ili čajevima, pobijediti neku bolest, ali nikako ne možemo produžiti život.

Koliko ćemo živjeti ne zavisi od nas.

Znači ovaj eliksir vam predstavljam zbog troga što mrkva koja se nalazi u njemu popravlja vid, djelotvorno djeluje protiv raka, kožu čini mladom i zdravom, dobra je za srce, zube i desni, čisti tijelo i štiti od srčanog udara.

Jabuka jača imunitet, potpomaže mršavljenju, stimuliše rad bubrega, jetre i žuči, štiti od bolesti usne duplje, stimuliše probavu, štiti srce i krvne sudove, uklanja stres, umor i nesanicu, štiti od bakterija i virusa, itd.

Limun je pun nutrijenata – sadrži bioflavonoide, pektin, folnu kiselinu, vitamini C, A, B1, B6, kalij, kalcij, magnezij, fosfor, mangan.

Povoljno djeluje na rad jetre, crijeva, želuca, imunog, živčanog i kardiovaskularnog sistema.

Ako konzumirate limun, možete spriječiti bolesti poput laringitisa, bronhitisa, gripe, prehlade, artritisa, visokog krvnog pritiska, bakterijskih infekcija, bubrežnih i žučnih kamenaca

Đumbir olakšava i potiče probavu, ublažava nadutost i želučane tegobe i sprečava grčeve.

Zahvaljujući poticanju lučenja sluzi đumbir spečava nastanak čira – oštećenja sluznice želuca.

Zingeron, spoj koji đumbirovom korijenu daje ljutiti okus, djelotvoran je protiv proljeva uzrokovanog bakterijom E. coli, osobito u djece.

A sada, kako da napravimo taj eliksir?

Recept je toliko prost da se više može pričati o njegovoj ljekovitosti nego o načinu spravljanja, ali ipak moramo objasniti kako se i to radi.

Dakle, da bismo mogli napraviti ovaj eliksir potrebni su nam slijedeći sastojci:

– 4 mrkva
– 3 jabuke
– sok od polovine jednog limuna prosječne veličine
– komadić oguljenog đumbira (2 cm)

Priprema:
Sve sastojke ubacite u sokovnik i napraviti sok.

Dobijeni sok popijte.

Iako vam sigurno ovaj napitak neće produžiti život. ipak će vam učiniti život ljepšim i lakšim jer će vam pomoći u borbi protiv niza bolesti, upravo to je prevagnulo pa vam ga i objavljujemo.

Koristite ga i bit ćete nam zahvalni.

 

(Kucni-ljekar.com)

 

Učitaj još Povezanih članaka
Dodaj još dzevadic
Dodaj još u Ljekovito bilje

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)