Gljivične infekcije su vrlo teške za liječenje, ali ima lijeka. U ovom članku vam je uputstvo za liječenje.

6 minuta čitanja
0
0
1,510

Medicinski stručnjaci kažu da gljivične infekcije mogu napasti bilo koji dio tijela.

Znači, iako se najčešće javljaju na noktima, ito noktima nogu, i drugi dijelovi tijela su podložni infekciji, pa je zato oprez kod ove infekcije neophodan, kako bi se njeno širenje zaustavilo.

Napomena:

Gljivice su prisutne na tijelu uz razne bakterije. Kada gljiva počne bujati, možete dobiti infekciju koja utječe na nokte na nogama. Također bi trebali znati da se gljivične infekcije obično razvijaju tijekom vremena, tako da se simptomi mogu biti previše suptilni i nemogući za primijetiti na prvi pogled.
Gljivice uspijevaju u toplim, vlažnim uvjetima, tako da su naše noge najčešće pogođene.Mogu uzrokovati infekciju noktiju. Ako ste došli u kontakt s nekim tko ima gljivičnu infekciju, može se proširiti i na vas. Medicinski stručnjaci kažu da gljivične infekcije utječu na nokte na nogama više nego uobičajeno jer su vaši prsti obično u cipelama gdje su u toplom i vlažnom okruženju.

Trebali bi biti vrlo oprezni i ako ste bili na manikuri ili pedikuri u salonu za nokte, svakako pitejte kako osoblje dezinficira svoje alate i koliko često to rade. Alati poput grickalica mogu širiti gljivične infekcije od osobe na osobu. I muškarci i žene mogu patiti zbog ovog problema.

Gljivična infekcija utječe na zdravlje i stvara estetski problem. No, ne bi trebali biti zabrinuti, jer u ovom članku ćemo vam pokazati kako da se oslobodite od gljivica – prirodnim putem. Kompletan postupak je vrlo jednostavan.

Evo što trebate učiniti: – samo trebate potopiti noge u jogurt. Kada se noge osuše, operite ih hladnom vodom.
*Jogurt-je pun živih bakterija- acidophilus. Ova bakterija čini jogurt iznimno korisnim lijekom za bilo koju vrstu infekcije koja se obična razvija na području između noktiju na rukama i nogama. Jogurt sadrži i prijateljski tip mikroorganizama, koji su vrlo učinkoviti u uništavanju gljivičnih infekcija.

U isto vrijeme uzmitew natrijev bikarbonat (sodu bikarbonu) i pomiješajte je sa hlčadnom vodom u omjeru 1:3 . Zatim ovim snažnim mixom natopite  cipele i ostavite da se osuše na zraku. Uništiti će sve potencijalne bakterije u vašim cipelama.

*Vodik peroksid-vodikov peroksid odlično funkcionira u liječenju gljivičnih infekcija. Evo što trebate učiniti – samo morate natopiti noge u smjesu vodikovog peroksida i hladne vode. Uz ovaj  metod, ubit ćete sve neugodne gljivične infekcije i spriječiti njihovo širenje.

Evo kako napraviti ovu smjesu:

Dodajte 100 ml 3% farmaceutskog vodikovog peroksida u jedan litar destilirane vode i potopiti noge na 20 minuta.  svako jutro ponavljajte ovu metodu.
*Skrob– možete dodati škrob u različite vrste mješavina koje sprečavaju neugodne bakterije i gljivice. On upija vlagu izuzetno efikasno čime stvara uslove za razvoj gljivica i bakterija skoro nemogućim.

Evo što trebate učiniti

– samo pomiješajte  ½ žličice škroba sa malo tople vode. Zatim, postavite pećnicu na 220 ° i držite smjesu u pećnici dok potamni. Operite i osušite stopala prije nego što primijenite smjesu na njih. Utrljati ovu smjesu, ostavite je 1 minutu na nogama, a zatim isperite toplom vodom.

(Biljnaapoteka.info/uredio Kucni-ljekar.com)

Učitaj još Povezanih članaka
Dodaj još dzevadic
Dodaj još u Ostale korisne objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)