Ljekovita mješavina koja fantastično jača imunitet

3 minuta čitanja
0
0
2,027

O ljekovitim svojstvima meda se priča na sve strane što i ne čudi jer se njegova ljekovitost dokazala kroz dugi niz godina upotrebe kao ukusne namirnice ali i kao ljekovitog preparata koji liječi niz bolesti.

Manje se zna da ako medu dodamo polenov prah koji je isto tako proizvod koji daju naši vrijedni saradnici, pčele, da tada dobijamo pravu ljekovitu super mješavinu koja je u stanju, ako je redovno konzumirate, promijeniti vaš život.

Polen je prah koji pčele sakupljaju na cvijeću i on u svom sastavu sadrži preko 250 sastojaka koji su prijeko potrebni našem organizmu da bi normalno funkcionisao pa je upravo zbog toga polen prava blagodat za naš organizam.

Polen, u bukvalnom smislu riječi, liječi mnoge bolesti, a pošto je spisak podug nevešćemo samo neke od njih.

Reguliše probavu,čisti krv,regeneriše oštećenu jetru, liječi hipertenziju, pomaže kod žutice,sniževe holesterol, umiruje nervni sistem itd.pčela-polen

Dovoljna je jedna kašikica polena da zadovoljite dnevnu potrebu za svim ljekovitim sastojcima koje on sadrži, djeci je dovoljno pola kašike.

Uradite ovako.

Uveče pred spavanje sipajte u jednu čašu vode malu kašičicu polena. Ostavite da prenoći a ujutru dodajte par kapi limuna i popijte na prazan stomak. Bilo bi dobro da ništa ne konzumirate narednih dvadesetak minuta kako bi organizam nesmetano upio sve ljekovite sastojke i iskoristio ih.

Sad zamislite kad jednu ovakvu supernamirnicu pomiješajte sa ionako ekstra ljekovitom namirnicom kao što je med ito u omjeru 1:3 (jedna kašika polena se doda u dvije kašike meda) i konzumirate na prazan stomak 3 puta dnevno po supenu kašiku,(djeca neka konzumiraju dva puta dnevno po jednu kašičicu.)  to će vašem organizmu biti ogromna zaleđina u borbi protiv svih bolesti,

Napominjemo da je dobro da umjesto bijelog šećera ,u svakodnevnoj upotrebi, koristite med jer šećer je štetan za razliku od meda koji je ljekovit.

Dovoljno je da napomenemo samo da šećer zovu tihi ubica.

 

(Kucni-ljekar)

Učitaj još Povezanih članaka
Dodaj još dzevadic
Dodaj još u Hrana kao lijek

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)