Kućanski predmeti koji mogu izazvati rak i alergije

4 minuta čitanja
0
0
442
Kućanski predmeti koji mogu izazvati rak i alergije

Kućanski predmeti koji mogu izazvati rak i alergije.

Za mnoge je kuća utočište gdje se osjećamo najsigurnije. Međutim, nedavne studije pokazale su da moderni domovi ipak nisu toliko sigurni i da kriju tvari koje ugrožavaju zdravlje.
Oslobodite se ovih kancerogenih proizvoda i osigurajte sebi i svojoj obitelji zdravo okruženje:

Svijeće

Studija Povjerenstva za sigurnost potrošačkih proizvoda u Americi pokazala je da 40 posto svijeća, koje se mogu naći u slobodnoj prodaji, sadrži olovne žice unutar fitilja. Obično se ovakvi fitilji mogu naći na mirisnim svijećama. Naime, mirisna ulja omekšavaju vosak, a proizvođači dodaju olovo kako bi napravili čvrst fitilj. Izloženost velikim količinama olova posebno je štetno za mališane, može dovesti do poremećaja hormona, problema u ponašanju, teškoćama u učenju i drugim zdravstvenim problemima.

Boje i lakovi

Boje i lakovi sadrže isparljiva spojevi koji dovode do pojave raka, ali i brojnih drugih oboljenja. Djeca su posebno osjetljiva na ove toksine, jer je njihov imunološki sustav nedovoljno razvijen. Budite oprezni u rukovanju s takvim proizvodima i umjesto njih koristite boje na bazi biljaka. Također, koristite ljepilo, boje i markere na bazi vode, a izbjegavajte one koji sadrže aceton, heksan, heptan ili toluen.

Šamponi

Možda ste iznenađeni, ali treba znati da su obični šamponi prepuni otrova. Međutim, utjecaj ovih toksina se još uvijek testira, pa znanstvenici nisu sigurni da li izazivaju rak ili ipak ne. Kako god, ne treba riskirati, pa je preporučljivo da umjesto kupovnih šampona napravite sami prirodan šampon. (Na primjer, ogulite limun i zajedno s oguljenim krastavcem ga ubacite u blender).

Osvježivači prostora

Stručnjaci su utvrdili da mnogi osvježivači pogoršavaju astmu i utječu na reproduktivni razvoj, ali i da su prepuni otrovnih i opasnih tvari, koje su kancerogene. Korištenjem osvježivača koncentracija štetnih tvari u unutrašnjosti našeg doma je 100 puta veća nego u vanjskom prostoru. Umjesto toga, najbolje je koristiti eterična ulja, jer imaju isti učinak, a ne štete našem zdravlju.

Antiperspiranti

Obični dezodoransi i antiperspiranti uglavnom sadrže sastojke koji mogu izazvati rak. Ovi proizvodi su napravljeni tako da ostaju na našem tijelu dugo nakon našenja, što povećava apsorpciju kemikalija kroz kožu. Izbjegavajte opasne proizvode i koristiti prirodne alternative.

Tuš zavjese

Platične zavjese za kadu i tuš kabinu oslobađaju otrovne kemikalije. One emitiraju opasne tvari iliti isparljiva organska jedinjenja. Smanjite upotrebu ovih proizvoda i vaš dom će sigurno biti bolje mjesto za život!
Izvor:yumama

Učitaj još Povezanih članaka
Dodaj još dzevadic
Dodaj još u Savjeti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)