Macina Trava U Borbi Protiv Neplodnosti.

6 minuta čitanja
0
0
841

U većini evropskih zemalja,  vlada bijela kuga. Jedan od razloga zašto je mortalitet veći od nataliteta jeste i neplodnost. Za sve žene koje ne mogu da imaju djecu, a htjele bi, postoji narodni lijek koji uspostavlja hormonsku ravnotežu i tako omogućava lakše začeće
Kad je NEPLODNOST u pitanju, žene su spremne na sve! Ako treba, kljukaće se i kojekakvim hormonima, podvrgavati komplikovanim medicinskim tretmanima, samo da bi ostale u drugom stanju i dobile dijete.

Ipak, ako prije nego što potražite tuđu pomoć, treba prvo sami da probate jer postoji mnogo slučajeva koji potvrđuju djelotvornost biljke u narodu poznate po imenu “macina trava” ili “očajnica”, koja, kako kažu, uspostavlja hormonsku ravnotežu i na taj način dovodi do tako željene trudnoće.

Pogledajte dva recepta koji su pomogli mnogima:

Prva varijanta

– čaj se spravlja tako što se jedna kafena kašika osušene biljke prelije sa dva decilitra vrele vode i ostavi da odstoji pet minuta. Zatim se procijedi i pije više puta tokom dana. Čaj se pije najmanje tri mjeseca, s prekidima u toku menstruacije. Po začeću treba prestati s konzumiranjem. Da bi se ublažio opor ukus, može se zasladiti medom, ali djelotvorniji je bez zaslađivanja.

Druga varijanta

– u dva ipol decilitra hladne vode potopi se supena kašika macine trave i stavi da proključa. Kada provri, skloni se sa šporeta, poklopi i ostavi da odstoji sat vremena. Nakon toga se procijedi i pije, u tri do četiri doze.

Čaj mora da se pije redovno, najmanje mjesec dana, mada se očekivani rezultat ispoljava tek nakon dva do tri mjeseca. Posle tri mjeseca treba napraviti četvoronedjeljnu pauzu, jer kod nekih osoba pretjerana upotreba ovog napitka može dovesti do pojave povišenog krvnog pritiska.

Macina trava (Marrubium vulgare), poznata i kao očajnica, veoma je cenjena u narodnoj medicini i vjekovima se uspješno koristi za održavanje retroproduktivnog zdravlja žene.

Ova biljka, naravno, ne može da riješi probleme ukoliko u osnovi postoji neko oboljenje, ali je u stanju, tvrde dobro upućeni, da normalizuje lučenje polnih hormona i na taj način stabilizuje funkcionisanje reproduktivnih organa.

Samim tim, dovodi u red menstrualne cikluse i zdravlje jajnika, pa tako omogućava plodnost i začeće. Osim toga, pomaže u uklanjanju gotovo svih ženskih tegoba, poput infekcija, bakterijskih upala, grčeva mišića materice i drugih sličnih problema. Istovremeno, deluje umirujuće na psihu žene. Koristi se u obliku čaja, ali da bi se dostigao željeni cilj, neophodna je upornost u primjeni terapije.
Njena ljekovitost ovim se ne završava. U vidu sirupa pomaže u liječenju plućnih bolesti, stanja nakon gripa, početnog stadijuma tuberkoloze i groznice. Pokazalo se da olakšava disanje, pročišćava grlo od šlajma i uklanja šištanje u plućima. Pogodna je za astmatičare i za osobe koje imaju kratak dah. Efikasna je i u liječenju nerava, katra želuca, žutice. U vidu čaja ili sirupa stimuliše izlučivanje žuči, pa samim tim olakšava rad žučne kese i pospješuje varenje.

U pojedinim zemljama macina trava se preporučuje i dijabetičarima jer se pokazala kao dobro prirodno sredstvo za snižavanje nivoa šećera u krvi.

Potvrđeno je da biljka sadrži određeno esencijalno ulje koje djeluje povoljno na zdravlje. S obzirom na to da ova biljka ublažava upale, preporučuje se i za vidanje rana. Melem se spravlja tako što se listovi macine trave smrvljeni u prah i pomiješani sa svinjskom mašću stavljaju na rane da bi brže zacijelile.
( izvor:Novosti uredio Kucni-ljekar.com)

Učitaj još Povezanih članaka
Dodaj još dzevadic
Dodaj još u Ljekovito bilje

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)