Namirnice koje će vam pomoći u borbi protiv stresa

3 minuta čitanja
0
0
337

Iz dana u dan život postaje sve teži i brži što prouzrokuje nesagledive posljedice i na emocionalno i na zdravstveno stanje ljudi.

Stres kao potencionalni okidač raznih bolesti treba shvatiti vrlo ozbiljno i tako se prema njemu i odnositi.

On je u stanju nanijeti nam ogromne i nepopravljive štete pa smo se potrudili da pronađemo za vas način kako da ga uklonite ili makar da umanjite njegov utijecaj na organizam.

Iako  hrana na prvi pogled izgleda nepovezana sa stresom, ipak ima namirnica koje su u stanju vrlo efikasno da utiču na stres.

Navodimo vam samo neke od njih i naravno preporučujemo vam da ih redovno kozumirate kao svojevrsni štit protiv stresa pa samim tim i protiv raznih boleština.

Narandže

Vitamin C koji one sadrže, smanjit će stres i vratiti kortizol i krvni pritisak na normale razine, jačajući pritom imunološki sistem.

Pureće meso

 

Ono je svojevrsni prirodni sedativ jer je puno aminokiseline L-triptofana koja potiče oslobađanje serotonina, hormona sreće u mozgu.

Orašasti plodovi

Pistacija snižava krvni pritisak.

Bademi imaju u sebi vitamine B i E koji su vrlo efikasni u jačanju imunog sistema.

Tu su još i breskve koje u sebi imaju dosta magnezija,zeleno povrće koje nadoknađuje minerale koji se pojačano gube prilikom stresa.

 

I na kraju vjerovali ili ne za borbu protiv stresa vrlo dobro dođe da pojedete koju kockicu crne čokolade jer ona

oslobađa hormon sreće, jedino morate da pazite da ne pretjerate zbog kalorija, jer ćete posle imati stres zbog viška kilograma, a tada vam čokolada neće pomoći.

 

(Kucni-ljekar.com)

Učitaj još Povezanih članaka
Dodaj još dzevadic
Dodaj još u Ostale korisne objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)