Ljekovita svojstva Aloje i način primjene kod oboljelih od karcinoma.

6 minuta čitanja
0
0
846

Aloja vera poznata kao eliksir mladosti i kraljica ljekovitih biljaka, zbog svojih nevjerovatnih ljekovitih svojstava.

To je biljka slična kaktusu, visine oko 60 cm, s debelim, mesnatim listovima, koja je radi svog opstanka razvila bogat sadržaj vitamina, aminokiselina, enzima i minerala.

U svijetu je poznato preko 250 vrsta aloje vere, a četiri od njih imaju ljekovita svojstva. Prirodno raste samo u područjima s toplom i vlažnom klimom.

Aloja vera sadrži preko 240 aktivnih sastojaka, a među njima su – vitamini A, B1, B2, B3, B6, B9, B12, C i E, folna kiselina, magnezijum, cink, mangan, kalijum i gvožđe.

Takođe ima protivupalno, antibakterijsko, antivirusno i laksativno djelovanje.

Koristi se u obliku soka, čaja ili u obliku raznih krema za lokalnu primjenu. Ona takođe neutrališe povišenu želudačnu kiselinu, normalizuje pH stolice, poboljšava rad jetre, jača srčani mišić, ublažava simptome astme i alergija.

Odlično vlaži i podmlađuje kožu i ubrzava zacjeljivanje rana. Izvanredna je za suhu, osjetljivu i oštećenu kožu, a ublažava i otklanja i staračke pjege po rukama.

Aloe Vera štiti i jača imunološki sistem, čisti organizam i pomaže mu da se brže oporavi od bolesti, zbog čega je nezamjenjiva pomoć oboljelim od karcinoma.

Znanstvenici se sve više slažu s time da je naš imunitet sposoban zaštititi nas od svih bolesti i da do pojave tumora može doći samo ako je rad imunološkog sistema narušen.

Sve dok je naš imunološki sistem jak mi smo sigurni, ali onog trenutka kada ovaj sistem zakaže, u tijelu se opasne stanice počinju ne kontrolisano razmnožavati velikom brzinom.

Istraživanja su potvrdila da aloe vera jača imunitet, potpomaže smanjenju rasta tumora i zaustavlja širenje metastaza.

Kemoterapija uz aloe veru se lakše podnosi, jer ona ublažava njezino štetno djelovanje i detoksicira organizam.

Polisaharidi koje sadrži aloe vera, aktiviraju makrofage i sprečavaju vezivanje prokancerogenog benzopirena za hepatocite, smanjujući nastanak potencijalno kancerogene DNA.

Aloe Vera
Aloe Vera

Recept za liječenje karcinoma

Brazilski redovnik, pater Romano Zago, otac je ovog lijeka koji se već generacijama prenosi u mnogim obiteljima. Iskušajte ga i vi.

Potrebno vam je:

35 dag svježeg lišća aloe arborescens
6 jušnih žlica destiliranog alkohola (whisky, rakija, rum)
50 dag prirodnog meda

Suhom krpom s lišća uklonite nečistoću i iglice s ruba. Listove iskidajte na komade, ne guleći ih, stavite ih u mikser i dodajte im med i alkohol.

Sve izmiksajte u jednoličnu smjesu. Ovaj pripravak nije potrebno kuhati niti cijediti.

Važno je da listovi budu sasvim sitno samljeveni. Smjesu izlijte u tamnu staklenu posudu i čuvajte u hladnjaku.

Upute za doziranje

Uzimajte po jednu jušnu žlicu pripravka 3 puta dnevno, 30 minuta prije obroka. Važno je da se pripravak potroši do kraja.

Nakon što ste završili kuru posavjetujte se sa doktorom. Poboljšanje bi trebalo biti vidljivo u nalazima.

Liječenje alojom možete kombinirati i s drugim prirodnim načinima liječenja karcinoma – poput terapije dr.Clark, vitamina B17, graviole, različitih dijeta itd.

Aloe vera je čarobna biljka koja će vam pomoći da se oduprete mnogim bolestima. Iskoristite ljekovita svojstva aloe vere i budite zdravi!

Izvor: telegraf.rs /Alternativa za vas

Uredio: Kucni-ljekar.com)

Učitaj još Povezanih članaka
Dodaj još dzevadic
Dodaj još u Ljekovito bilje

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)