Za samo jedan minut utvrdite stanje unutarnjih organa.

3 minuta čitanja
0
0
354
kašika

Ako imate ikakve sumnje da su vam unutarnji organi bolesni ili ako samo želite da izvršite preventivni pregled učinite slijedeće.

Uzmite jednu kašiku i sa njom sa jezika sastružite malo naslaga, stim da vodite računa da ih skidate sa donjeg dijela jezika koji je najbvliži grlu.

Kada to učinite umotajte kašiku sa uzorkom u najlon i držite ispod jake sijalice jedan minut.

Toplina sijalice pogoduje razvoju bakterija tako da će se bakterije koje ste uzeli kao uzorak početi razmnožavati.

Uzorak treba da ostane čist i bez neprijatnih mirisa.Ako je pak neke čudne boje sa neprijatnim mirisom to može da bude rani znak problema sa plućima ili disajnim putevima, jetrom, bubrezima, crijevima hormonima ili nekim drugim unutarnjim organom.

Ako ste utvrdili da je nalaz loš dobro bi bilo da izvršite pretrage, da vidite o čemu se radi.Vjerovali ili ne skoro svi oni koji imaju neprijatan zadah iz usta nisu svjesni tog problema pa bi ovakav test mogao da im ukaže na problem.

Neprijatan zadah može da znači problem na disajnim putevima, probavnim organima itd., ali ne mora tako da ne treba odmah praviti paniku. Uzrok mogu biti pokvareni zubi, upala krajnika itd.

Ukoliko je u pitanju miris koji podsjeća na voće, to može da ukazuje na ketoacidozu, odnosno poremećaj metabolizma, koji može da prouzrokuje čak i razvoj dijabetesa. Ako osjetite neprijatan miris koji podsjeća na amonijak,moguće je da imate problema sa bubrezima.

Zbog svega navedenog kašiku u ruke pa se testirajte na vrijeme.

 

(Kucni.ljekar.com)

Učitaj još Povezanih članaka
Dodaj još dzevadic
Dodaj još u Savjeti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)