Bila je toliko debela da nije znala zašto je voli. Onda je iz zahvalnosti odlučila da smrša.

4 minuta čitanja
0
0
379

Do sada smo objavili na desetine tekstova o smanjivanju tjelesne težine.

Neki recepti su zahtjevni ali su zato rezultati brzo vidljivi, neki su lahki za primjenu ali daju slabije rezultate itd.

Ipak, moram da naglasim da u pozadini svake ove dijete ili recepta, mora postojati jaka volja da se izdrži i da se postupak dovede do kraja.

Postavlja se pitanje kada je kraj dijete za regulisanje tjelesne težine.

Dali je to onog momenta kada smo dostigli idealan broj kilograma u odnosu na visinu?

NE.

Kraj nije onog momenta kada smo kilažu smanjili na željeni nivo.

Kraj dijete je onog momenta kada primijetimo da je taj novi režim ishrane  postao normalan i da nam ne predstavlja nikakav problem.

Tek tada možemo reći da smo uspjeli jer to garantuje da se kilogrami neće vratiti pošto ćemo nastaviti da živimo i hranimo se na zdrav način.

Kada smo spomenuli jaku želju moramo da kažemo da ona može da dolazi iz raznih izvora.

Sada ću vam ispričati priču o ženi koja je snagu da izdrži u dijeti crpila iz svoje ljubavi prema čovjeku koji ju je volio, iako  ona  nije znala kako može da je voli.

Smatrala je da je ona jedna velika gromada koju muškarci ne mogu zavoljeti.

-Zvali su me TENK . Imala sam 112kg kada me upoznao i zavolio, ni sama nisam znala zašto ali jest. Nikada mi nije nista rekao uvezi mog izgleda, moje debljine, jednostavno me voljeo takvu kakva jesam. Iz zahvalnosti prema njemu odlucila sam da poduzmem nešto,a i zbog same sebe, ali prvenstveno zbog njega jer sam htjela da bude ponosan na mene. Za godinu i po smrsala 40 kg, uz mnogo odricanja, vjezbanja, teških krize i mnogo prolivenih suza, ali on je bio glavni razlog zbog kojeg sam sve to izdržala i da njega nije bilo ko zna da li bih danas ikako i bila živa. Evo 17 godina kasnije,

troje djece i dalje imam 71+- kg i znam da je nasa ljubav iskrena jer znam da on voli moju dušu ono što sam ja, a ne kako izgledam i da je moj sadašnji izgled samo šlag na torti (sasvim slučajno sam napisala ovo poređenje, ne patim za hranom

Zato ne gubite nadu ako ste pokušali pa izgubili moral  i odustali.

Nikada se ne zna sa koje strane će doći neko ili nešto što će nas pogurati u nastojanju da se oslobodimo viška kilograma.

(Kucni-ljekar.com)

Učitaj još Povezanih članaka
Dodaj još dzevadic
Dodaj još u Gojaznost i dijeta

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)