Dobro pazite kome povjeravate stare i bolesne roditelje. Video:

3 minuta čitanja
0
0
1,139

U posljednje vrijeme sve više slijedimo trendove zapadnih zemalja pa smo došli u situaciju da nemamo vremena da se pobrinemo za svoje najmilije kada im je to najpotrebnije.

Kada nam neki od roditelja ostari, pa još kad oboli od Alchejmerove bolesti, mi se nađemo u situaciji da nemamo vremena da im posvetimo dužnu pažnju pa se odlučimo da unajmimo nekoga ko će to raditi umjesto nas.

Pravdamo se da nas je posao okupirao toliko da stvarno nismo u mogućnosti da mislimo još i na roditelje i tvrdimo da će im biti mnogo bolje sa osobama koje su obučene za posao sa starcima.

Na tu ideju je došla i Mirijam Marino koja je željela svojoj majci (94) da olakša starost, pa je odlučila unajmiti njegovateljicu.

Na žalost ona nije mogla ni sanjati šta se dešava u njenoj kući kada ona ode na posao i ostavi majku.

Mislila je da je sve uredu, sve dok se komšije nisu umiješale i rekle da iz kuće dopiru čudni zvukovi koji im smetaju, i koji ih uznemiravaju.

Odlučila je da tajno postavi kameru i da vidi o čemu se radi.

Kada se vratila kući i pregledala snimak, bila je šokirana.

Njena majka je umjesto olakšanja, sa novom njegovateljicom preživljavala pravi horor.

Djevojka za koju je vjerovala da je kao stvorena za njegu njene majke je potpuno bez osjećajno zlostavljala bespomoćnu staricu

Pogledajte šta se dešavalo u njenom odsustvu i dobro razmislite kome povjeravata nemoćne roditelje.

Mada vam to u ovom momentu izgleda daleko, jednog dana ćete vi biti na njihovom mjestu.

 

Mirijan je prijavila slučaj policiji, a u isto vrijeme je postavila snimak na internet, kako bi poslužio kao upozorenje za sve one koji se žele odlučiti na isti korak kao i ona.

Nekoliko puta razmislite prije nego što se odlučite na ovaj korak jer vaši roditelji su, kada je to vama bilo potrebno, ostavljali sve poslove i brinuli se o vama.

(Kucni-ljekar.com)

Učitaj još Povezanih članaka
Dodaj još dzevadic
Dodaj još u Savjeti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)