Komentar jednog pčelara: “Ove godine kod mene varoe nema.” Pročitajte kako je uspio da je suzbije.

2 minuta čitanja
0
0
907

Na ovom portalu smo objavili tekst pod nazivom “Vrlo zanimljivo uputstvo za suzbijanje varoe.” u kojem smo prenijeli informaciju kako suzbijati varou pomoću brašna.” (tekst možete pročitati ovdje)

U tekstu koji je prethodio tom, a koji smo objavili pod nazivom”Iskoristite koprivu za suzbijanje Varoe u pčelinjaku” (tekst možete pročitati ovdje) zamolio sam sve koji pročitaju tekst, ako  isprobaju ovaj postupak suzbijanja varoe, da nas obavijeste kako bismo  mi mogli obavijestiti ostale pčelare o uspjehu ili neuspjehu ove metode.

Jedan komentar mi se posebno dopao pa sam odlučio da ga podijelim.

Riječ je o komentaru koji je ostavio čovjek sa FB. profilom LaBud Trepanic a koji živi u Gračanici-BiH.

Pošto je u komentaru sve lijepo objašnjeno, ja ne bih ništa dodavao nego ću ga samo prenijeti u cijelosti:

 

Jah…Sve je danas moguće. Ja bi veoma rado probao, ali kod mene varoe nema. Zašto, možda ćete se zapitati.Razlog je veoma jednostavan. Na svakoj mojoj košnici je veća količina mrava, na poklopnoj dasci, mrežici, ispod krovića. Mnogi mladi pčelari, pa i stariji muku muče sa mravima, i pitaju,..kako se istih riješiti? Ja jednostavno, samo ih rukom protrljam, svaki put kada društva pregledam. Mislim da je to razlog, što ove godine varoe nemam, Znamo da se većina preparata protiv varoe sastoji od mravlje kiseline,…lijep pozdrav, kolege pčelari, i dogodine,..medno…Jah…Jah..

 

Ljudska dosjetljivost je stvarno nevjerovatna.

 

(Kucni-ljekar.com)

Učitaj još Povezanih članaka
Dodaj još dzevadic
Dodaj još u Ostale korisne objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)