Ovi trikovi vam ne obećavaju brzo skidanje kilograma ali obećavaju njihovo trajno i zdravo skidanje.

6 minuta čitanja
0
0
696

Do sada smo nekoliko puta objavljivali razne dijete i recepte za čarobne napitke koji će vam pomoći da za nekoliko  dana skinete višak kilograma.

Neki od tih recepata su učinkoviti, neki su manje učinkoviti, ali se na kraju ipak sav trud nekako istopi pa i ono malo kilograma koje skinemo uz velika odricanja se vrati neprimijetno i čini se sa kamatama.

Da dovedemo započeti posao do kraja , predložit ćemo vam nekoliko trikova, kojih treba da se pridržavate bez obzira koju ste dijetu izabrali, ili koji ćete napitak ili hranu koristiti.

Prvo što treba da uradite je da vagu smjestite na neko mjesto gdje vam neće smetati i da prestanete da je koristite da biste provjerili koliko ste kilograma izgubili.

Ovo vam savjetujemo iz tog razloga što je učinkovito skidanje kilograma koji se neće ponovo vratiti, dugotrajan proces i zahtijeva velike promjene u načinui života i ishrane.

Znači, kilogrami koje brzo skinete, brzo će se i vratiti.

Vaganje prepustite ljekarima koji bi trebali da prate cijeli postupak skidanja viška kilograma.

Drugo:

 

Na prvom mjestu treba da vam je na umu da prilikom regulisanja tjelesne težine ni u kom slučaju ne smijete da narušite svoje zdravlje.

Iako je pretjerana gojaznost opasnost za zdravlje ipak i ekstremne dijete mogu da vam ugroze zdravlje, pa čak i da vas koštaju  života.

Upravo zbog toga smo vam predložili da i ljekara konsultujete o svojim namjerama.

Znači potrebno je pronaći neki način, kako da smršate a da ne narušite zdravlje.

Izlaz je u činjenici da se smršati može na dva načina. Prvi način je unošenje u organizam manje kalorija, masnoća i ugljenih hidrata, a drugi je da ono što ste unijeli potrošite i da organizmu ne ostavljate vremena da višak smjesti oko struka ili na stomaku i butinama.

Pronađite sebi neki posao koji će vas zabaviti ali i okupirati tako da ćete više misliti na njega nego na hranu.

Družite se sa osobama koje imaju isti problem kao i vi ,pa zajedno radite sve navedeno kako biste jedni drugima bili oslonac i primjer.

Svaki dan šetajte, izlazite u prirodu ako ste u mogućnosti.

Treće:

Uredite svoj život, tako što ćete unaprijed napraviti plan šta ćete raditi.

Kada cijeli dan popunite aktivnostima koje ste sami izabrali imaćete manje vremena za izležavanje sa punim stomakom, kada se inače samo razmišlja šta ćete napraviti za slijedeći obrok.

Četvrto;

Nemojte se ustezati od hrane nego promijenite njen sastav.

Pravite sami sebi obroke koji imaju u sebi malo kalorija,mnogo vlakana i vitamina.

Povećajte unos voća i povrća.

Ovo je vrlo važno jer osoba koja se usteže od hrane, jedva čeka da završi tu svoju dijetu pa da se pošteno najede, dok ćete promjenom načina ishrane i dalje jesti koliko ste i navikli ali u  organizam nećete unijeti onoliko tvari od kojih se deblja pa samim time nećete se ni debljati.

Vremenom ćete zavoljeti taj novi način ishrane i on će vam postati sasvim u redu, tako da ćete komotno moći da ga zadržite i kada osjetite olakšanje u radu i disanju zbog smanjenih kilograma koje ste svakodnevno nosili .

Kada to postignete, tek tada možete reći sami sebi da ste uspjeli i da vam se salo više neće vratiti.

Sretno.

(Kucni-ljekar.com)

Učitaj još Povezanih članaka
Dodaj još dzevadic
Dodaj još u Ostale korisne objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)