Ovim lijekom ćete izliječiti išijas.reumu i bolna koljena.

4 minuta čitanja
0
4
12,774
lijek

LIJEK ZA ATRITIS, IŠIJAS, REUMATIZAM, BOLNA KOLJENA, OBOLJENJA ZGLOBOVA

 

Njemačko-američki otac sirove ishrane ali i autor knjige Živjeti bez bolesti, Ernst Günter svojevremeno je objavio zanimljiv recept za liječenje artritisa, gihta, išijasa, reume, te ostalih upalnih i bolnih stanja na zglobovima, kukovima, prstima ruku i nogu, koljenima, i bolnoj peti . Lijek se sastoji u vidu obloga koje stavljate na bolna mjesta i koji djeluju direktno na mjesto na kojem se problem manifestuje.

Za ovaj lijek potrebni su vam:

krompirDSCN2659

– krompir,
– crveni luk i
– sjeme lana.

Postupak spravljanja lijeka.

Potopite punu supenu kašiku sjemena lana u 2-3 dcl vode. Vodu kuhajte desetak minuta dok sjemenke lana ne naprave škrobasu smjesu.

Operite kompletan krompir i izribajte ga skupa sa korom. Izribajte i srednju glavicu crvenog luka. Kada se voda sa lanenim sjemenom ohladi dodajte luk i krompir i sve dobro izmješajte. Ocjedite višak tečnosti iz smjese.

Ukoliko se radi o problemima na prstima ruku ili nogu , tj peti ,smjesu stavite u stare rukavice ili čarapu obucite na ruke ili noge. Preko navucite najlonske kese koje ćete vezati tako da višak tečnost ne može izlaziti vani.

Na druge dijelove tijela kao što su kukovi, kičma, rebra, koljena i sl. smjesu umotajte prvo u gazu i položite na oboljelo mjesto. Nakon toga cijelo područje omotajte nekim zavojem ili prozirnom folijom za domaćinstvo koja će smjesu držati pripijenu za oboljelo mjesto.

Ove obloge potrebno je držati tokom noći, odnosno spavanja, na oboljelim mjestima te ujutro baciti a mjesta oprati sapunom i vodom.

Ukoliko su mjesta vidna a luk vam eventualno iritira kožu, odnosno pravi crvenilo, kožu prvo možete namazati nekom jako masnom kremom ili maslinovim uljem ili možete pojačati sloj gaze na smjesi. Korištenjem ovih obloga sa vana potrebno je redovno svakodnevno koristiti riblje ulje koje će djelovati iznutra. Proceduru ponavljate kada god možete sve dok ova masa ne izvuče oboljenje iz tijela.

Recept iako ne dolazi iz naših krajeva nadovezuje se na tradiciju koja je u našim narodima poznata odavnina u obliku obloga od luka i krompira za različita upalna stanja.

Izvor: zdravljebezdoktora.com

Učitaj još Povezanih članaka
Dodaj još dzevadic
Dodaj još u Bolesti zglobova i kostiju

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)