Ovo je vrlo neobičan način farbanja kose, ali se pokazao vrlo primjenjiv i dobar.

4 minuta čitanja
0
0
350

Vrijeme je za novu tehniku farbanje kose. Potrebno je da nabavite staklenu ploču, četkicu i farbu i da sumnju ostavite po strani. Nema razloga za ustezanjem jer ovaj trik kosu pretvara u pravo bogatstvo boja.

Tehnika, koju je osmislila profesionalna frizerka Kjara Marviči, razlikuje se od dosadašnjih načina farbanja kose, i od belajž tehnike i od farbanja kose uz pomoć folije. Obe pomenute metode u odnosu na novi način već spadaju u one “klasične”.farbanje-kose-preko-stakla

Ni Ideja iz koje se rodilo ovo farbanje nije obična.

– Imam u svom stanu sliku koju je pre godinu dana naslikao moj prijatelj  i koja na sebi ima mnogo boja. Zaspala sam jedne noći i sanjala sam da su te boje oživele. Kad sam se probudila, pomislila sam kako bi bilo lepo da se te boje nađu na kosi, pa sam počela da razmišljam kako da svoju viziju ostvarim- rekla je Kjara.

Marviči kaže da je sam proces farbanja poput slikanja na platnu. Odvija se u nekoliko koraka. Prvi korak  je sledeći: nabavite staklenu ploču i na nju nanesite boje po izboru. To mogu da budu umereni tonovi, ali i oni upečatljiviji.  Na staklu četkicom i farbom možete da napravite različite oblike, od ravnih linija do krugova.

Posle nanošenja farbe na staklo stavite pramen kose, tako ćete obojiti njen unutrašnji deo. Potom četkicom pritisnite kosu i prelazite njome preko pramenova kako bi se farba prenela i na spoljašnje strane. Važno je da znate da se oblici koji ste nacrtali na staklu ne prenose na kosu u indentičnom obliku već samo doprinose bogatstvu kolorita.

Kad završite sa farbanjem jednog pramenova, staklo i četkicu prenosite na drugi deo kose.

Nova tehnika štedi i vaše vreme. U zavisnosti od farbe koju koristite, ovaj proces najduže traje 45 minuta, a najčešće je za njega potrebno izdvojiti od pet do 30 minuta. Za frizuru sa fotografije Kjari je bilo potrebno 15 minuta.

Belajž tehnika i tehnika farbanja folijom zahtevaju od 45 minuta do sat vremena.

Kjara Marviči u svom salonu već koristi novu tehniku, a podučava i kolege kako da je koriste.

zena.blic.rs

Učitaj još Povezanih članaka
Dodaj još dzevadic
Dodaj još u Ostale korisne objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *