Uklonite perut i ojačajte svoju kosu ovim jednostavnim trikom.

4 minuta čitanja
0
0
1,151

Postoji ogroman broj recepata koji se koriste za sve veći broj poznatih bolesti. Neke od tih recepata sam i lično isprobao i koristio. Neki su mi pomogli, a neki nisu.

Ima slučajeva da neki način liječenja kod jedne osobe daje odlične rezultate, dok kod druge nema nikakvih pozitivnih pomaka iako radi sve kao i osoba koja se uspješno izliječila tim metodom i tim istim preparatima.

Najbitnije je da budemo pošteni jedni prema drugima i da ne govorimo kako je neki melem čudotvoran, a on u stvari nije ništa čudotvorniji od pokošene trave.

Isto tako je bitno, bar što se mene tiče, da vam pošteno kažem da neki recept nisam isprobao i da za njegove rezultate kao i za posljedice ne mogu da odgovaram.

Ovo vam pišem zato što recept koji ću vam sada prezentirati a koji se odnosi na njegu kose i uklanjanje peruti pomoću domaće rakije, nisam lično isprobao pa budite oprezni ako ga budete koristili.

Naime, dovoljno je da dobro utrljate rakiju u tjeme kose, vodeći računa da je ne nanosite na kosu nego isključivo na kožu.

Ako vas zanima kako rakija može da djeluje na kosu, odgovor je vrlo jednostavan, i logičan.

Poznato je da prilikom konzumiranja alkohola dolazi do reakcije u organizmu pa vidite nekoga ko je popio jednu čašicu rakije kako se zarumenio u licu. (ne odnosi se na one koji su pretjerali pa umjesto rumenila u licu se oduzmu i zaspanu u nekom kanalu).

To rumenilo je posljedica pojačane cirkulacije krvi na koju  se oslanja i ovaj recept.

Prilikom utrljivanja rakije u tjeme kose, doći će do pojačane cirkulacije krvi u korijenu kose što će rezultirati boljom opskrbljenošću kose kiseonikom i hranjivim tvarima.

Rezultat će biti zdravija i sjajnija kosa bez peruti.

Ovo nisam isprobao ali se sjećam kada sam bio mali da su se ljudi u nedostatku sredstava za higijenu snalazili na razne načine.

Sjećam se da se kosa prala gasom (petrolejom). To je ,u to vrijeme, činila i moja majka, koja, sada već u dubokoj starosti, još uvijek ima kosu koju nikada nije farbala jer nije bilo potrebe.

 

(Kucni-ljekar.com)

 

Učitaj još Povezanih članaka
Dodaj još dzevadic
Dodaj još u Opadanje kose

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)