Dali ste svjesni da u kući imate tihog ubicu svoje porodice, lično ste ga platili.

3 minuta čitanja
0
0
373

Ovo što ćemo vam kazati o osvježivačima prostora je potvrđeno naučnom studijom.

Naime naučnici su otkrili   da  osvježivači uzrokuju ili doprinose pojavi bolesti u čak 99.000 smrtnih slučajeva godišnje u Evropi.

Naučnici šalju upozorenje da je loš kvalitet vazduha u našim domovima posljedica stvari koje smo nabavili za održavanje higijene, osvježavanje prostora i raznorazne hemikalije za pranje i kupanje, koji su puni hemikalija koje niko nebi volio da ima u organizmu.

Ipak sve te silne hemikalije isparavaju ili ih mi svjesno špricamo u vazduh tako da one na kraju, jednim svojim dijelom, završe u našim plućima što u konačnici zna biti fatalno.

Posebno ugrožena kategorija su trudnice, ili preciznije rečeno djeca koju one nose, jer od isparenja tih hemikalija mogu da imaju posljedice po zdravlje. Najviše su im ugroženi bubrezi i pluća a  može doći i do pobačaja.

Isto tako te hemikalije mogu izazvati srčani i moždani udar kod starijih osoba, a povezane su i sa astmom, dijabetesom, demencijom, debljinom, kao i malignim oboljenjima”, piše u izveštaju.

Zato vam preporučujemo da reducirate upotrebu sredstava za higijenu na stvarno potreban nivo a da osvjećivače vazduha potpuno izbacite iz upotrebe.

Bolje je dobro provjetriti prostoriju i biti zdrav, nego trovati je osvježivačima pa oboliti.

Napominjemo da postoji mnogo recepata za pravljenje osvježivača na prirodnoj bazi koji nisu otrovni, a u krajnjem slučaju ogulite neku narandžu ili limin i prostorija će prirodno mirisati .

Vi sami odaberite.

(Kucni-ljekar.com)

Učitaj još Povezanih članaka
Dodaj još dzevadic
Dodaj još u Savjeti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)