Dva uputstva za mršavljenje koja nikada nisu iznevjerila.

9 minuta čitanja
0
0
925

Došlo je neko čudno doba puno apsurda i nelogičnosti.

Narod nikada nije bio deblji, a u isto vrijeme nikada nije imao više recepata i dijeta za mršavljenje.

Neke recepte smo i mi objavili na ovom sajtu i na tu temu smo mnogo istraživali kako bi mogli pronaći recept koji je u stanju da nam pomogne da skinemo koji kilogram.

U tom istraživanju smo došli do nekih vrlo bitnih zaključaka koji će istinski pomoći onome ko stvarno želi da smrša.

Odmah da kažemo da čudotvorni napitak ne postoji u onom smislu u kom bi mi to htjeli, a to je da jedemo do iznemoglosti a kilogrami se tope sami od sebe.

Ako se to dešava, ako ništa niste promijenili u svojoj ishrani niti u načinu života, a počeli ste da gubite težinu, to svakako nije nikakav uspjeh, to je siguran znak da nešto nije u redu sa vašim zdravljem i da treba pod hitno da posjetite doktora.

Slijedeći uputstva, da jedući ovo ili ono sagorijevamo masnoću i kilogrami ne povratno odlaze, upadamo u zamku da pored hrane koju inače jedemo počnemo koristiti još neke druge dodatke što znači jedemo još više, a to je samo dobar način da zalijepimo na sebe još koju kilu više, umjesto da smršavimo.

Logično je ako ishranu pojačamo sa bilo čim nećemo izgubiti na težini nego nam se može desiti baš suprotno .

U stanju smo raspravljati dali čaša vode koju popijemo poslije jela deblja ili ne, a zaboravljamo da je glavni problem ono što smo pojeli prije te čaše vode.

Zanimljivo je, a to znam iz ličnog iskustva, da je najveća želja da počnemo sa nekom dijetom baš poslije jela kada smo se već toliko prejeli da nam je teško disati.

Tada osjećamo žaljenje  što smo poklekli pred ukusom koji nas je na neki način hipnotisao pa nismo prestali sa jelom na vrijeme.

I treba da nas muči savjest kada se prejedemo jer kako smo zaključili poslije svih ovih istraživanja djelotvornih recepata za mršavljenje, postoje samo dva načina da smršavimo.

Prvi i najzdraviji način je promjena životnog stila.

Ali kako to uvijek i biva, najkraći put je uvijek i najteži.

Ovaj način podrazumijeva da ustanemo iza računara, da sebi zasijemo neku baštu, ako smo na selu, pa da sami sebi proizvodimo hranu, ako smo u mogućnosti bez upotrebe hemijskih sredstava i đubriva.

Na ovaj način ćemo, kako se to u narodu kaže, jednim hicem pogoditi dva zeca.

Prvo, imat ćemo zdravu hranu za sebe i svoju porodicu.

Drugo, sagorit ćemo kalorije koje smo unijeli u organizam jer sve ono što ste posijali treba okopati nekoliko puta, zalijevati vrlo često pa na kraju ubrati i uživati u plodovima svog rada.

Iako vam na prvi pogled ovo izgleda zamorno, ipak kada dođe vrijeme berbe onoga što ste sami obradili i posijali, još uz to dobijete vitku liniju, osjećaj se mijenja iz temelja. Bit ćete ponosni na sebe.

Ovo je za one koji žive u ruralnim područjima, za one koji žive u gradu ostaje da u svoj život unesu malo pokretljivosti, vježbi, trčanja,planinarenja itd.

Ako ste ipak odlučili da to nije za vas postoji još jedan učinkovit način mršavljenja.

Smanjite unos hrane u organizam, što bi naš narod rekao probušite kašiku.

Možda ovo izgleda grubo ali vjerujte da su samo ova dva načina stvarno učinkovita kod mršavljenja, sve ostalo je upitmo.

Da sumiramo:

Ako žarko želite da smršavite ili smanjite unos hrane u organizam, ili hranu koju ste pojeli potrošite kroz intenzivne fizičke aktivnosti.

Mnogi predlažu šetanje ali ja tvrdim da od šetnje niko nije  smršavio. Normalno pod ovim ne podrazumijevam planinarenje jer je jedan moj prijatelj, kad je počeo aktivno da se bavi planinarenjem, dotjerao liniju za poželjeti.

Na kraju da vam ispričam jednu istinitu pričicu vezanu za skidanje kilograma.

Jedna gospođa je imala problema sa kilogramima ali ne sa viškom nego sa manjkom kilograma.

Bila je izrazito mršava. U posljednje vrijeme se malo popunila pa joj jedna drugarica kaže da bi možda trebala da razmisli o nekoj dijeti da se ne bi previše udebljala.

“Kakva dijeta-kaže ona-mene su do sada svi pitali da nisam što bolesna a danas mi je prvi puta u životu svirao neki tip i dobacivao iz automobila, nisam luda da opet smršavim.

Poenta ove priče je da nekad mislimo da smo gojazni, a u stvari smo samo malo popunjeni i ne treba praviti paniku.

 

(Kucni-ljekar.com)

 

 

Učitaj još Povezanih članaka
Dodaj još dzevadic
Dodaj još u Gojaznost i dijeta

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)