Pažnja! Ne koristite mobitel dok ga punite.

2 minuta čitanja
0
0
356

13-godišnji Gabby Fedro pretrpio neke prilično ozbiljne opekotine nakon punjač iz njenog mobitela pregrejao i dao joj opekotine drugog stepena. Ona je pomoću T-Mobile LG D500 koji je dobila za Božić kad joj otac kaže da je čuo vrištanje iz svoje spavaće sobe. Njena majka je rekao, “Ona je dotrčala niz stepenice nakon što se to dogodilo zgrabio joj vrat. Ona je bila u toliko boli vrištala je histerično. “Ovo nije prvi put da telefon punjače su se pokazale opasno. Većina tih povreda dolaze iz telefona litijum-jonske baterije pregrijavanja i što je dovelo do eksplozije ili opekotine.

U junu 2014. godine, neispravan punjač USB telefon je okrivljen za smrt u Australiji majke-of-dva Sheryl Anne Aldeguer, nakon što je poslao visoku struju kroz njeno tijelo, a ona je nosila slušalice i razgovor na telefon. Isto tako, na telefon je također bio uključen u zidnu utičnicu. Incident je izazvao javnu popustu o jeftini elektronike, i zatraženo Fair Trading da izda upozorenje u odnosu na prodaju neodobrenih USB punjača u New South Wales.

Međutim, ne postoji inherentna ili eksplicitne opasnost u koristeći ispravno mobilni telefon koji se terete za odgovarajuće i ispravno punjenje uređaja. Osim toga, praksa korištenja mobilnih telefona i dok se puni se ponavlja mnogo hiljada puta dnevno širom svijeta bez incidenata ili povreda. To se posebno odnosi na doba kada ljudi koriste svoje pametne telefone stalno i za mnogo više nego samo odluka ili uzimanje telefonske pozive.

(Agencije)

 

Učitaj još Povezanih članaka
Dodaj još dzevadic
Dodaj još u Savjeti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)